Open Tervuren stelt nieuwe steunmaatregelen voor ondernemers voor

Een hart voor onze lokale ondernemers !

Het COVID-19 virus heeft ons leven behoorlijk door elkaar geschud. Ook het economisch leven davert op zijn grondvesten. De Vlaamse en federale overheid hebben gelukkig al vrij snel steunmaatregelen uitgevaardigd zoals de hinderpremie en het overbruggingsrecht.

Wij vinden echter dat ook de gemeente u niet mag vergeten!

Onze gemeenteraadsleden hebben de voorbije weken niet stil gezeten. Net als in april, dienen we voor de gemeenteraad van dinsdag 26 mei 2020 een hele reeks voorstellen in, deze keer allemaal in het voordeel van de ondernemers van Tervuren..

VOORSTEL 1 : Een aanvullend premiereglement ten voordele van de HORECA- uitbaters en de zelfstandige kleinhandelaars die op het grondgebied van de gemeente gevestigd zijn én door de federale overheid verplicht werden hun zaak te sluiten.

  • Deze gemeentelijke premie, met een minimaal bedrag van € 1.250, is cumuleerbaar met de Vlaamse Corona hinderpremie.
  • Zij kan met € 300 per voltijds medewerker verhoogd worden, indien u personeel tewerkstelt.
  • Een tweede verhoging van € 40/dag is voorzien in geval een verlenging van de verplichting tot sluiting.
  • Een eenmalige aanvraag volstaat. Wij willen u niet overladen met nog meer administratieve zorgen. Er moet geen nieuwe aanvraag ingediend worden in geval van verlenging van de maatregel. Het bijkomende bedrag zal automatisch toegekend worden door het gemeentebestuur.

Wij hopen dat deze premie u zal helpen om deze zware crisis te overbruggen en dat u zal kunnen bijdragen aan de heropleving van het sociaal en verenigingsleven in onze mooie gemeente.

 

VOORSTEL 2 : Ondernemers in Tervuren moeten dit jaar geen taksen betalen. Denk bv. aan de taks op reclamedrukwerk.

 

VOORSTEL 3 : We schorten het betalend parkeren op tot het begin van de zomervakantie. Dit blijft potentiële bezoekers afschrikken, iets wat we nu zeker kunnen missen. We vragen ook één uur gratis parkeren in de ondergrondse parking zodat uw klanten voldoende tijd hebben.

 

VOORSTEL 4 : We voeren een lokaal consumptiekrediet in. Elke volwassen inwoner van Tervuren krijgt een waardebon die hij uitsluitend kan besteden bij de lokale handel.

 

Wij hopen het gemeentebestuur te overtuigen om onze voorstellen te aanvaarden.

 

Wij wensen u nog veel moed en doorzettingsvermogen! Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien wij u nog verder van dienst kunnen zijn. Heeft u nog een vraag? Of een goed idee? Laat het ons weten!

 

 

 

Snelkoppelingen

Sociale media

Blijf op de hoogte van Open Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) opentervuren.be